למה ייעוץ?
אחת השאלות של מתעניינים רבים ביציאה לשוק העבודה או במעבר בין עבודות או מקצועות היא, "מדוע אני צריך ייעוץ? עד היום החלטתי לבד, למה שעכשיו לא אקבל החלטה לבד?" או "התייעצתי עם אבא/ אמא/ חבר/ חברה וכו', האם זה לא מספיק?"
אז הכל נכון ולא נכון גם יחד.
ההחלטות שקשורות ליציאה לשוק העבודה או מעבר בין עבודות והסבת מקצוע הינם החלטות כבדות משקל באופן כללי, ההחלטותהנלוות כמו למשל האם ללמוד, אלו לימודים והיכן, גם הם הכרעות חשובות ביותר שעלולות להשפיע על מעגלים נרחבים במהלך החיים.
חלק בלתי נפרד מיכולת קבלת החלטה נכונה היא, הכרת כל הצדדים ושקלול כל הנתונים בצורה מושכלת. כמובן שלא ניתן להתעלם מההיבט הרגשי והערכי, אך נכון יהיה להכניס אותו למכלול השיקולים ולא לתת לו את זכות ההחלטה הבלעדית.
מכלול שיקולים זה חייב להיות מורכב הן מהיכרות מעמיקה ואמתית עם יכולות הלמידה, הכישורים השונים והאישיות של המתעניין או המתעניינת, הן מהכרת תחומי הלימוד השונים במכללות ובאוניברסיטאות, מהכרת מגמות ותכניות, מסלולים ייעודיים לחרדים ועוד והן מהכרת עולם התעסוקה על הכישורים הנדרשים בו באופן כללי ועל הכישורים והיכולות הנדרשים בו באופן ספציפי לכל מקצוע בנפרד.
בדרך כלל לא ניתן להגיע באופן עצמאי למכלול השיקולים וצריך אכן להתייעץ ולברר, לגבי חלק מהשיקולים לכל הפחות. למשל, אלו שכבר חוו לימודים בעבר ברמה כזו או אחרת ומכירים את עצמם ואת היכולות שלהם אופן קבלת ההחלטות שלהם תהיה שונה מאלו שאף פעם לא חוו לימודי מקצוע. כמו כן, יש אנשים שיש להם יותר מודעות עצמית ליכולות שלהם, לעומת אלו שפחות מודעים, וכן הלאה. ההמלצה שלנו היא תמיד להעדיף להגיע להחלטות לאחר תהליך מקיף של אבחון וייעוץ. גם עבור אדם המכיר את עצמו אות שוק התעסוקה היטב, האבחון והייעוץ עשויים לחדש או לחדד תובנות קיימים.
המידע הרב שזורם בערוצים שונים, אם במדיה הכתובה, כמו עיתונים יומיים או שבועונים, אם בפרסומים או באמצעים דיגיטליים שונים, לא תמיד תורם את התרומה המצופה לקבלת החלטה נכונה, יתכן שהוא גם מטעה לפעמים. צריך להפעיל כלי סינון נכונים והרבה ביקורת בריאה בכדי להבין מה נכון ומה אולי רק מומלץ ומה בכלל נכתב לצורך פרסומי. אפילו מידע שתקבלו מידיד או קרוב לא תמיד יהיה מדויק ונכון בכל מאת האחוזים וכמובן לא תמיד ייתן לכם מענה באופן אישי.
בתהליך שתעברו בקרן קמ"ח, יש את כלל ההיבטים שמנינו. השאיפה שלנו היא, לסייע לכם בקבלת החלטות נכונות בצומת הדרכים אשר ניצבת בפניכם כאשר מכלול השיקולים מונח בפניכם, הן האישיותיים והכישורים, הן התחומים הקיימים בשוק והביקושים וכמובן ההיבט הערכי-רוחני שגם הוא חלק בלתי נפרד מההחלטה, זאת בנוסף, גם ההבנה האם זה מתאים לכם בשלב זה בחייכם (רווקים או נשואים, ילדים, פרנסה ועוד).