ליווי
ניסיונה הרב של המחלקה בתחום הייעוץ, מלמד כי הייעוץ שניתן בה הוא מעולה ומשרת את המטרה לשמה הוא ניתן, עבור רוב הציבור. יחד עם זאת ישנם אנשים שפגישת ייעוץ אחת לא מספיקה עבורם. האמור נכון לגבי כלל הציבור מכל המגזרים בארץ ובעולם ובוודאי שבאופן פרטי נכון ביותר לגבי הציבור החרדי.
ישנם מספר מאפיינים ייחודיים לחברה החרדית. פעמים רבות, המפגש הראשוני של מבקשי העבודה מקרב המגזר החרדי עם שוק העבודה, מתחיל בחוסר הכרות בסיסית של שוק העבודה(תלוי כמובן בניסיון התעסוקתי ופרמטרים נוספים). בנוסף, יש גם את ההיבט של חוסר היכרות אישית של הכישורים והיכולות שלא באו לידי ביטוי עד עתה וכן חוסר הבנה אלו תכונות נצרכות לשוק העבודה. מורכבות נוספת היא הדגש הקיים בציבור החרדי על השיקול הערכי והרוחני לגבי אופי מוסד הלימודים ושוק התעסוקה בתחום כזה או אחר.
במצבים מסוימים, סיבות אלו או אחרות גורמות למבקשי עבודה רבים לבטים והתחבטויות שעלולות לגרום להם לקבל החלטות נמהרות וגם שגויות, החל מהבחירה לא להחליט וכלה בבחירה בתחום או מוסד לימודים לא מתאים.
ישנה חשיבות מרובה לקבלת ההחלטה לאחר שקלול כל הנתונים האפשריים, ומכאן החשיבות לברר היטב ולקבל ייעוץ מתמשך וארוך יותר אם יש צורך כזה, לצורך כך מחלקת הליווי שלנו משתדלת לתת מענה מלא ככל שניתן לטובת הפונים.
על מנת לזהות את אלו שצריכים את תהליך הליווי שלנו, לאחר פגישת הייעוץ נציג המחלקה יצור קשר עם כלל הפונים בדוא"ל או בטלפון ויברר האם הפגישה הספיקה או לא. במקרה של זיהוי קושי נוסף בקבלת החלטה או חוסר בידע ונתונים, הנציג ינווט את הפניות בין פניות שמקורם בחוסר ידע טכני כמו היכן ניתן למצוא קורס ספציפי כזה או אחר להם יוכל לתת מענה על כך בעצמו, לבין פניה שדורשת בירור מקצועי מעמיק יותר. במקרים כאלו צוות היועצים יוכל לחזור אל הפונה טלפונית או בדוא"ל ולסייע. במקרים שיראו לנכון נציג המחלקה יציע לפונה פגישת ייעוץ חוזרת או תהליך אימון אישי. לחילופין, הצוות שלנו יעדיף הפניה לפסיכולוג תעסוקתי שמברר את הדברים יותר לעומק.